Europa - Zwitserland - Rheinschlucht

Rheinschlucht
Tekst en foto's: Joyce Frey
Reistijd: 2009

Zwitserland - Graubunden - Films

 

 

Rijn

 

Start ZwitserlandStart AppenzellerlandStart TessinStart WallisArosaBernKanderstegLuzernRheinschluchtSt. Gallen

 
In de vroege morgen stonden wij, vier jonge gepensioneerden, voor het station in Appenzell om een leuk, sportief dagje te gaan beleven. Het was nog fris, maar de hemel was stralend blauw. Het beloofde een prachtige dag worden. Zoals gewend vertrok de trein precies op tijd. De eerste etappe was Gais. Daar stapten we over in de tandradtrein, die een stuk moest afdalen naar Altstätten.
 


Films - Dorp

Daar stond de bus al klaar om de passagiers naar het SBB station te brengen. Wij stapten in de trein naar Chur en konden  een goed uur blijven zitten.

In Chur stapten we weer in een bus naar Flims. Die reed de berg op. Een deel daarvan door een tunnel.

Na drie uur reizen hadden we Flims bereikt in het kanton Graubünden.


Bij Films


Met de auto gaat het natuurlijk veel sneller. In het dorp gingen we op een gezellig terrasje koffie drinken. Intussen was het al lekker warm geworden. Nu kon de wandeling beginnen. Eerst door een nieuwe woonwijk. Dan door een bos.
 


Caumasee

Na een goede drie kwartier zagen we de Caumasee. Het water was zo blauw als de hemel en enkele mensen waagden het nog te gaan zwemmen.

Wij lieten ons goed gaan met een etentje op het terras boven het meer. Een zwerm vissen zat er op te wachten tot we iets van ons bord naar beneden gooiden en ze hapten er begerig naar.


Wandeling rond het meer


Na het eten liepen we rond het meer en dan verder naar Conn. In de diepte konden we de Rijn al zien. Maar het zou nog beter worden. Een stuk verder zagen we al hoe de Rijn een grote bocht maakte. Dat was wel indrukwekkend. Op de rand van de steile afgrond was een uitkijktoren gebouwd.
 


Kloof van de Rijn gezien vanaf de toren

Wij klommen er op en hadden een prachtig zicht op de rivier, die als een reuzeslang diep onder ons tussen de bergen kroop. Lang bekeken we dit stukje wonderwerk van de natuur. Nadat de ogen uitgekeken waren, gingen we naar het restaurant om koffie te drinken. Natuurlijk op het terras.

Een wandelingetje van ongeveer een uur volgde. Toen stonden we voor de Crestasee.


Brug over de Rheinschlucht


Ook een meertje, dat in de mooiste kleuren glansde. Hier hielden we weer pause om iets uit de rugzak te eten en drinken. Van zulke wandelingen krijg je wel dorst en honger. Hiermee was ons dagtripje ten einde.
 


Landschap onderweg


Crestasee


Crestasee


We liepen naar het dichtbijgelegen dorp om met de bus naar Chur te rijden. Via dezelfde weg gingen we terug. Tevreden zaten we later in de trein. Allen waren we de zelfde mening toegedaan. Het was echt een prachtige dag geweest.


 


Joyce