Homepage

Ton en Ria door Thailand en Cambodja
Bangkok - Stad der Engelen
Tekst en foto's: Ton Stegers - Reistijd: januari en februari 2009

   

 

 

Aankomst in Bankok

Bangkok - Cambodja

Bangkok -Noorden

Provincie Krabi

Terug naar Bangkok

I.v.m. de recessie vertrokken we 21 januari 2009 voor een maand naar de "lage loonlanden "Thailand en Cambodja om op onze dagelijkse kosten te besparen. Wij hadden  een Ticket gekocht met 2 overnachtingen in Bangkok. 
Ondanks dat we gewoon Economyclass hadden viel de beenruimte ontzettend mee.


22 januari 2009

Bangkok. OriŽntaal City, Stad der Engelen!  
We zijn met een vertraging op Schiphol van een uurtje na een goede vlucht om 6 uur vanochtend in Bangkok geland. De service aan boord was erg goed, goed eten en drinken. Perfect!!.

De paspoortcontrole gaat snel en efficiŽnt en er worden van ons foto's genomen. Als  eerste zijn we nadat we de rugzakken van de band hadden gehaald een sigaretje gaan roken en hebben we de Luchthaven die we van de  demonstraties van de afgelopen weken konden eens goed bekeken en het is een mooi complex.

Het was ff zoeken om op de luchthaven die immens groot is onze taxichauffeur


Auto monnik

van het hotel te vinden die al een tijdje rondliep met een bordje waarop onze naam verkeerd gespeld stond maar dat was uiteindelijk gelukt. Het was vanmorgen al 22 graden maar ook heel erg mistig. Na en ritje van 45 minuten in het Prince Palace Hotel aangekomen. Het is hier een drukte van jewelste in deze 13 miljoenenstad. Enorme torens om je heen waar ons hotel er een van is. Na het ontbijt zijn we meteen op pad gegaan en een deel van de stad met bus, de boot.


Leguaan

We varen met een typische zwaluwstaartboot door de smalle kanalen. In de kleine gammele woningen zijn de klongbewoners bezig met hun huiselijke taken. Overal eettenten, kledingwinkeltjes en soms heel vreemde taferelen.

Op de rivier liggen overal reuze leguanen te zonnen op bamboe dat bijeen gedreven is. Zij leven al eeuwen in de kanalen en voeden zich met afval. Alhoewel het gevaarlijke reptielen zijn, hebben de bewoners er vrij weinig last van omdat ze zich snel uit de voeten maken als ze mensen in hun buurt zien naderen.
 
De pekingeenden in de etalages en iedereen zit op elke hoek van de straat te eten en nog eens te eten. Na een babbel met iemand die langs de straat stond en zijn stad aan het  promoten met allerlei leuke praatjes (Today Lucky day for you , en de tuk-tuks waren speciaal vandaag maar 20 Bath)  hebben we een
tuktuk genomen en de ďdriverĒheeft ons langs allerlei Buddas gereden, het paleis van de Koning (die hier op iedere hoek staat afgebeeld)  bezocht. Nadat hij ons langs allerlei winkeltjes wilde rijden waar hij zijn verdiensten mee wilden spekken hebben we woorden met hem gekregen en zijn wij boos (hij trouwens ook) uit de Tuktuk gegooid en hebben we verderop een taxi genomen
die ons naar ons Hotel terugreed om daar maar ff te gaan bijslapen want we hebben een behoorlijke inzinking gekregen. Het is inmiddels 33 graden en de flesjes water waren al niet meer aan te slepen.

Later gaan we het nachtleven maar eens proeven en lekker eten. Erg laat zal het niet worden want we hebben toch een soort Jetlag. Morgen moeten we er in ieder geval vroeg uit omdat we om 7 uur een fietstocht gaan maken met Co van Kessel door het oude en minder bekende Bangkok.

De Thai spreken heel slecht Engels en ook nog eens binnensmonds, je kunt net zo goed Limburgs met hen spreken dat verstaan ze ook niet. De Thai die van zich zelf denkt dat hij het Engels wel onder de knie heeft , spreekt dan ook met een soort Amerikaans accent om de boel wat vrolijker en interessanter te maken.. Enkele voorbeelden van de uitspraak:  


Fietsen in Bangkok

Aaasase= Massage
Joe si tsaj?
= spreek jij thais ?
Wellie hoet= very good
lestelee=Yesterday 
Eveliedee=Everyday


Lekker eten in Bangkok

Dus met een hete aardappel in je mond spreekt iedereen hier vloeiend Engels.

 's Avonds naar China Town lekker eten op een hoekje van de hoofdstraat  waar alles in het teken staat van het Chinese Nieuwjaar. Iedereen is druk bezig met schoonmaken en versieren van zijn zaakje. Dit jaar op 26 en 27 januari en het zal ongetwijfeld weer een spektakel worden met kleurrijke traditionele optochten, veel muziek, dans, draken en lekker eten.

Veel speelt zich af in en rond de hoofdstraat, Yaowarat Road.  Heerlijk gegeten. Leuk gezicht: aan de ene kant zijn ze een container aan het legen, aan de andere kant staat een kar met honderden geslachte Pekingeenden en daar tussen zitten Ria en Ton te eten en te internetten met hun mini laptopje.


23 January 2009 
Fietstocht Co van Kessel.
We zijn vanmorgen om 5.30 uur op gestaan om 6.00 uur aan het ontbijt.
We gaan fietsen in Bangkok, om 7.00 uur op de fiets met 2 leuke meisjes als gids, Tuk en Mimi. Dwars door China Town, nou dat hebben we geweten, De  temperatuur liep in de loop van de ochtend op naar 33 graden. Wat een wereld, hier zijn de
straatjes zijn zo smal dat je er met je fiets net doorheen komt en op elke centimeter van de straat staan tentjes waar je wat kunt eten. Deze tocht begint in 't altijd kleurige en spannende Chinatown.

Na een boeiend uurtje steken we de rivier over en vervolgen de route door 'n levendige volkswijk. Dit is het echte Bangkok. Na pakweg 'n half uur met de fietsen de longtail boten in. Dit houdt de tocht variabel, comfortabel en bovenal ontspannen. Overduidelijk waarom dit vroeger het VenetiŽ van 't Oosten werd genoemd. Ogen tekort! 

De vaartocht voert ons naar de vergeten groene gebieden van het dorpse landelijke Bangkok. 'n Glimlach hier, 'n armzwaai daar, wat zijn die mensen toch aardig. Pakweg 'n uur voor de terugkeer 'n zalige locale maaltijd, mmm, dat is smullen. Tijdens een stop lekker gegeten en plots zat er een groot eng beest bij


China town

Ria 's voeten. Het was een miljoenenpoot die zelfs gevaarlijk was. Na diverse klappen met een bijl leefde hij nog steeds. Zal morgen wel op de menukaart staan. De Peking eenden geroosterd aan het spit of hangen aan een stok. En dan de luchtvervuiling hier. Iedereen rijd hier met mondkapjes voor. In de rivier stikt het van grote meervallen die dagelijks gevoerd


Pekingeend aan 't spit

worden en dan makkelijker gevangen kunnen worden. Met de fiets was je na een uurtje fietsen echt in buitenwijken die heel groen waren met dorpse taferelen.

Het leven en het eten zijn spotgoedkoop, Een warme maaltijd heb je al vanaf een paar eurocent, en ondergoed en sokken doe je niet wassen maar koop je gewoon nieuw.

Vandaag zitten surfen voor de volgende trip. We hebben weer wat uitgestippeld. We hebben Vliegtickets voor Cambodja geboekt. Morgenvroeg vertrekken we via Bangkok naar Siem Reap in Cambodja waar we enkele dagen zullen blijven. We gaan naar Ankohr Wat de tempels bezoeken .

Verder staat weer alles open. Daarna hebben we 2 vluchten geboekt, eerst naar

Bangkok en vandaar vliegen we door naar Chiangmai in Noord -Thailand waar we dan ook weer een tijdje blijven. Nu gaan we van onze voorlopig laatste avond in Bangkok genieten. We gaan weer naar Chinatown omdat het daar heel leuk, levendig en
gezellig is.  Van die Towers word je ook een beetje chaotisch, we zitten constant op verkeerde verdiepingen want ons hotel bestaat uit 3 Towers. Je wordt wel als koning behandeld en telkens wordt de deur netjes met een diepe buiging voor je opengemaakt. 

Telkens als we weg zijn geweest en weer teruggebracht wordt door een tuk sta je weer voor een andere ingang en kijk je verdwaasd om je heen of je wel in het goede hotel zit. Onze hotelkamer heeft ook alles wat er zijn moet en alles is computer gestuurd.

Vandaag kwamen we er achter dat de batterijlader voor onze foto camera stuk was gegaan. We hebben half Bangkok afgelopen om een nieuwe aan te schaffen maar ondanks dat je hier ALLES kunt krijgen GEEN lader. Dus zullen we wegwerpbatterijen moeten aanschaffen.  


Bangkok. Indruk van de stad


Verder naar Cambodja


Ton en Ria

printversie

443.