Homepage

Ton en Ria door Thailand en Cambodja
Terug naar Bangkok
Tekst en foto's: Ton Stegers - Reistijd: januari en februari 2009

   

 

 

Aankomst in Bankok

Bangkok - Cambodja

Bangkok -Noorden

Provincie Krabi

Terug naar Bangkok


Vandaag  vliegen we om 12.25 uur naar Bangkok. We hebben een goedkope taxi op de kop getikt die ons naar de luchthaven van Krabi zal brengen en nemen afscheid van ons gezellig huisje en van onze Huisbaas.


Afscheid van onze huisbaas

Leuk ventje was dat en hij werd dan ook superverlegen toen hij van Ria een paar afscheidskussen kreeg. Hij wist zich echt geen houding te geven en kreeg een kleur als een Mango.

We hebben voor vliegen gekozen omdat we geen zin hadden om de bus te nemen die er 13 uur over doet ( luxe hť) .Het vliegen is al zo gewoon geworden, en het voelt alsof je gewoon op de bus staat te wachten.
Luchthavens zijn hier netjes en modern en de vluchten zijn altijd stipt op tijd.

In Bangkok waar we in de middag weer aankwamen hadden  we al een hotelletje geboekt
thaicozyhouse een gewoon Guesthouse met vriendelijk personeel nette kamers en het ligt centraal.
We gingen meteen naar Khao san road , de bekendste straat voor backpackers en die straat ligt parallel aan de straat waar ons hotel ligt.

 Het is hier inderdaad Backpacker Paradijs. Alles wat je maar kunt verzinnen is hier te koop en het aanbod van de Reisbureautjes is zo groot dat het probleem is: Waar boek ik??? In de straat lopen de gekste figuren rond en je ziet mensen

vaak binnen 1 uur met een heel nieuwe outfit en een nieuwe kop haar rondlopen. Het is voor sommigen te gek om meteen na aankomst dreadlocks te laten plaatsen.

Je ziet dus een Duitser met kort haar plots veranderen in een Bob Marley figuur. Inclusief gebreide Rasta muts.
En de dag er na heeft hij dan ook een loopje en uitstraling alsof hij op Jamaica geboren is.


Ko San. Roadfiguur

Toen we op een terrasje zaten ontstond er nog een ruzie tussen 2 meiden op straat ( later bleek het een travestiet en een meid te zijn). Die elkaar achterna zaten om mekaar een klap te verkopen met een van hun naaldhakken en die even later vechtend op straat lagen en uiteindelijkd oor de beveiligingsbeambte van een kroeg met moeite uit elkaar gehaald werden.
 Dit tafereeltje herhaalde zich nog een keer omdat de ďdamesĒ elkaar steeds maar bleven opzoeken.

Vandaag zijn we naar Chinatown gegaan om lekker te gaan eten en inkopen te doen. Een groot gedeelte hebben we te voet gedaan en we kwamen dan ook buiten Chinatown terrecht.
In deze buurt zijn we op de boot gestapt om ons weer af te laten zetten in Chinatown. Bij de aanlegplaatsen kun je altijd heerlijk eten dus hebben we dat ook maar weer even gedaan.

Het lijkt wel of we de hele dag eten, maar het begint ook een soort hobby te worden want het is ook werkelijk overal even lekker. Als je dan weer door de enge straatjes loopt geniet je weer van al die lekkere, leuke, aparte en verassende dingen die er uitgekraamd zijn. En alleen al het navigeren door de


Vechtende meiden

straatjes is een hele kunst want je komt van alles tegen op je pad. Scooters, fietsers, handkarren met een huizenhoge lading, aanhangers met honderden Peking eenden enz.  Het leuke aan die straatjes is dat er gedeelten zijn die allemaal dezelfde


Liggende boedha

artikelen verkopen, je hebt dan een straat met alleen kinderschoentjes, tassen,haarspelden,broeken, etc. Dus altijd handig als je wilt afdingen.

Als je last van Claustrofobie hebt zou ik toch wel de A2 van Bangkok kiezen want het wordt soms heel erg smal.
Ria heeft hier alvast haar laatste kadootjes gekocht en een HEEL GROTE TAS om alles in te doen.

De laatste dag In Bangkok en dus Thailand is inmiddels aangebroken en vandaag wilden we dan nog dingen gaan bekijken die we nog op ons lijstje hadden staan.
We zijn de hele dag actief geweest ondanks de  hitte en de luchtvervuiling .Als eerste Wat Pho, Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha, grenst aan het Grand Palace. Het enorme, met goud bedekte beeld is 46 meter lang en

15 meter hoog. De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd. De Grand Palace, het voormalige koninklijk paleis, is een 'must see'. Dit baken aan de rivier in het centrum van de stad bestaat uit gebouwen uit verschillende tijden.
De Wat Phra Kaeo bevindt zich in hetzelfde complex. De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand.
En dan natuurlijk nog zo'n groot winkelcentrum bezoeken. We werden met de taxi voor de deur afgezet en dachten dat we voor een hotel stonden want het was een en al chique en de deur werd netjes voor ons geopend door de hotelportier.

De beste en grootste winkelcentra liggen aan het begin van Sukhumvit Road en langs Ploenchit Road en Rama I. Shopping Malls als Gaysorn, Mahboonkrong (MBK), Central World Plaza en Central Chit Lom bieden alles wat een mens maar kan wensen.
Na ons toch wel vergaapt te hebben aan alle luxe en het gigantische  van dit winkelpaleis zijn we een hele tijd bezig geweest om er weer uit te komen. We konden gewoon de uitgang niet meer vinden.


Shoppingcenter


De Baiyoke Tower II

De Baiyoke Tower II is het hoogste hotel ter wereld (met mast) en bevindt zich in Bangkok, Thailand. Het gebouw is 309 meter hoog (met mast 328 m) en heeft ongeveer 85 verdiepingen. Het gebouw bestaat uit 673 hotelkamers en heeft een publiek


vanaf de Bayoketower

observatiedek op de 77ste verdieping. Op de 84ste verdieping bevindt zich Thailands enige, in de openlucht, ronddraaiend luchtdek.
De Baiyoke Tower is tot op een diepte van 65 m diep geheid.

We zijn met een flinke snelheid tot op de 84e verdieping gelanceerd geworden en liepen stapvoets richting ramen om fotoīs te maken. Het is echt hoog hoor. Je kon nog hoger naar een platform maar we vonden het wel goed zo.
Ria zag allerlei dingen bewegen en draaien maar dat was dus niet zo. Het was gewoon de angst.

We waren net tijdens zonsondergang aanwezig dus je zag de stad gaan slapen.
Mooi gezicht. Nog een bakje koffie gedronken en toen werden we weer op de begane grond gekatapulteerd.
Na nog lekker gegeten te hebben op Khao san road zijn we naar ons hotel
gegaan want daar worden we vannacht om 12.00 uur opgehaald door de taxi die ons naar de luchthaven zal brengen.
Het Thailand avontuur is afgelopen en we MOETEN naar huis. Het was een heel fijne tijd tussen heel fijne mensen.
De vlucht BANGKOK - AMSTERDAM verliep prima en met een Jetlagje landden we in ons koude KIKKERLAND.

Men zegt: Thailand het land van de Glimlach en dat kunnen we alleen maar onderschrijven. En op de terugvlucht waren we het er over eens dat de volgende verre reis weer deze kant op zal gaan. Thailand gecombineerd met ViŽtnam en MaleisiŽ.
Maar eerst gaan we in Juni nog naar MARRAKESH.


Meer info over deze reis op de website van Ton


Ton en Ria

printversie

447.15.04.09