Europa - Spanje - Madrid

Madrid
Tekst en foto's: Arie van der Zalm
Reistijd: juni 2011

Spanje - Madrid

 

 

 

 
 
Madrid is een bruisende stad en dat zie je op de plaza's die vol zijn met druk kletsende levensgenieters. Daarbij heeft de stad heerlijke restaurantjes, musea en wil je dansen tot in de late uurtjes of moet je zeggen vroege uurtjes, dan is dat hier ook geen probleem.
 


Plaza de Callao


Plaza de Sol


Plaza Mayor


Deze levensgenieters gaan in hun vrije uurtjes graag uit, er is hier 24 uur per dag genoeg te doen. Om 3 uur 's nachts is het op straat en de plaza's bijna net zo druk als om 3 uur 's middags. Daarom worden de Madrilenen ook wel "gatos" (katten) genoemd. Dit joie de vivre (levensvreugde, levensgenot, levenslust) van de Madrilenen werkt aanstekelijk!
 


Promenade Plaza de Oriente


Le balcón


Quiosco


De Madrilenen eten de meest fantasierijke gerechten, bereid met veel verse groenten en natuurlijk vele soorten vis met olijfolie, veel olijfolie. En in Madrid eet je tapas, staande aan de bar. En wat overblijft zoals de servetten en cocktailprikkers die gooi je gewoon op de grond!

Tapas (dekseltje) typisch Spaanse hapjes! Ze zijn er in alle soorten, te veel om op te noemen, van typisch Spaanse gehaktballetjes (albondigas) tot gefrituurde inktvisringen. Lekker bij een aperitief, maar het kan ook een complete maaltijd zijn. Rond Plaza Santa Ana vind je veel leuke tapastentjes. Zoals "La Tia Cebolla" en "Viva Madrid".
 

Foto-impressie Madrid
 


Calle Gran Vía


Calle Gran Vía


Edificio Metropolis

 


 


Plaza Mayor


 

 


 


Catedral de La Almudena


 

 


 


Koninklijk Paleis van Madrid


 

 


 


Doorkijkjes


 

 


Madrid City Hall


Plaza de las Cibeles


Edificio del BBVA - Calle de AlcaláMeer reisverhalen op de website van Arie


 


Arie