Europa - Spanje - Andalusië - Puerto Banús

Puerto Banús
Tekst en foto's: Liesbeth Hehenkamp
Reistijd: juli 2005

Spanje - Andalusië - Málaga

 

 

Boulevard Estepona

 
 
Drie weken Zuid-Spanje heerlijk, er heerst een  "hittegolf" zeggen ze. Voor ons "Belgen" is dit een heerlijke temperatuur. Wij op weg naar onze vakantiebestemming. We vlogen met TUI-Airlines van Brussel naar Malaga. De vlucht duurt 2,5 uur. Wij vertrokken met regenachtig en koud weer, maar de aankomst daar was geweldig: droog, zonnig en warm. De transfer naar het hotel duurde een klein uurtje.
 


Haven van Marbella

Wij logeerde in hotel Riu Rincon Andaluz even voorbij Puerto Banús. Het hotel is gebouwd als een klein dorpje, met appartementjes 2 of 3 hoog, 2 restaurants, 3 bars en 2 zwembaden met een apart kinderbadje en een grote ligweide met heel veel ligstoelen. Het is een zeer rustig park met zeer vriendelijk personeel.

Om mooi Andalusië te willen zien, moet je wel het binnenland in. De weg langs de kust is een grote bouwput, zowel 150 km voor en na Marbella. De projectontwikkelaars stampen compleet nieuwe dorpen uit de grond, voorzien van golfbanen uiteraard. Verder is het langs de kust een dor en rotsachtig landschap, het schijnt dat er in 10 jaar amper regen is gevallen. Publieke stranden zijn er ook niet echt veel, de meeste stranden behoren tot de privédomeinen van ontwikkelaars.

Het plaatsje Ronda is erg leuk. Het ligt zo’n 50 kilometer het binnenland in, via een verschrikkelijke mooi weg door de bergen heen. Over het algemeen zijn het rotsgebergten, met af en toe een beetje groen.
 


Onderweg naar Ronda

 


Puente Nueva

Het dorpje is gebouwd op een kloof, die verschrikkelijk diep is, maar ook verschrikkelijk mooi. Vanaf de brug is het goed te bekijken, er schijnt zelfs een trap naar beneden te zijn, maar hoe ver naar beneden heb ik niet kunnen nagaan, dat is meer voor de sportieve vakantiegangers.

Over de brug begint het oude gedeelte van Ronda, een knus wijkje met veel oude gebouwen, een park en een zeer mooie kathedraal. Er schijnt ook een mooie arena te zijn, maar die hebben wij uit principe niet bekeken.

Verder heeft Ronda een heel leuk plein met allerlei terrasjes waar je gezellig kan eten of drinken. Onder het plein is een parkeergarage en vandaar is alles te voet goed te doen.

Mijas moet je ook gezien hebben. Een leuk wit dorp met kleine huisjes die allemaal omgebouwd zijn tot winkeltjes, wel erg toeristisch, maar toch heel leuk. De paarden verzorgen de rondleiding in het dorp. In het dorp moet volgens de boekjes een permanente markt zijn, maar het enige wat wij vonden was een overdekte markt met alleen groente en fruit, vlees en vis en veel kruiden.
 


Oude centrum van het nabije Mijas


Centrum Mijas


Nieuwbouw in Mijas


Als je echt wilt uitwaaien en je laten zandstralen is Tarifa zeker de moeite waart.
 


Tarifa - Op de achtergrond de Rots van Gibraltar

Er staat daar zo’n verschrikkelijke harde wind dat het niet te doen is om buiten te lopen. De plaats zelf is niet veel, alleen eettentjes en kroegjes waar veel hippies verblijven. In Tarifa is de oversteek naar Marokko. Het plaatsje is erg bekend bij ervaren surfers, vanwege de harde wind.

Tussen het luieren door vermaakten wij ons met bezoekjes aan Puerto Banús. Behoorlijk decadent, veel jachten, veel dure auto’s en veel mensen die daar allemaal van genieten. Er zijn daar leuke winkels, van peperdure boetieks tot markthalletjes met betaalbare en leuke kleding, heerlijke terrasjes waar je kan genieten van al het pracht wat daar in de haven ligt en rondloopt op de boulevard.

We hebben genoten van 3 weken Zuid-Spanje en zeker voor herhaling vatbaar, alleen zou ik persoonlijk wat later in het seizoen gaan, maar ja we zijn nog gebonden aan schoolvakanties.
 


 


 
Liesbeth