Europa - Spanje - AndalusiŽ - Isla Cristina

Isla Cristina
Tekst en foto's: Arie van der Zalm
Reistijd: juni 2011

Spanje - AndalusiŽ - Huelva

 

 

 

 
 
In de Spaanse provincie Huelva in de regio AndalusiŽ ten westen van de stad Huelva aan de Costa de la Luz ligt het dorpje Isla Cristina. Het dorp ligt op 10 km van de grens met Portugal en op 45 minuten rijden van Huelva. Isla Cristina is een charmante vissershaven, omgeven door het beschermde natuurgebied Marismas de Isla Cristina.
 

 
   
 

Strand en centrum

 

   
     
Isla Cristina heeft mooie stranden en een prachtige natuur met pijnboombossen, ook gezellige winkeltjes en watersport-mogelijkheden zoals onder andere snorkelen.
 
 

Rivierbedding met vissersboten en wrakken

 

   
     
In de tweede helft van de 18e eeuw vestigden zich vissers uit CataloniŽ in dit gebied. Er waren toen al vissers uit het land zelf, maar zonder een vaste verblijfplaats. Door de natuurlijke rijkdom van de kust ontwikkelde dit gehucht zich snel. En kreeg het de poŽtische naam Royal eiland van de Kleine Fig Tree (Real Isla de la Higuerita). In 1833 was het een onafhankelijk administratief gebied om het een jaar daarna te veranderen in de huidige naam Isla Christina. Als dank aan koningin MarŪa Cristina voor haar hulp tijdens een cholera-uitbraak.
 
Isla Cristina werd voor het eerst erkend als een stad in 1924.
 


 

De website van Arie


Arie