Afrika - Mauritius

Mauritius
Tekst en foto's: Dirk Dewulf
Reistijd: mei - juni 2011

Plaisance - Bel Ombre

 

    Kust bij Bel Ombre
 
 
Wil je per TGV tijdig de nachtvlucht naar Mauritius halen in Parijs dan moet je kort na de middag vertrekken. Zeker wanneer je minder dan 100 m. van het station woont en het in hartje Vlaamse Ardennen zondagdienst is bij onze nationale spoorwegentrots. Een achttal uren later vliegen we met Air Mauritius (uitgevoerd door Air France) in minder dan 11 uren naar de parel in de Indische Oceaan. Parels liggen nu eenmaal niet voor het rapen. Dit om te zeggen dat deze bestemming ver, heel ver is.
 


Bel Ombre - Onze stek

We landen op Sir Seewoosagur Ramgolam International Airport in Plaisance (whatís in a name), waarna een chauffeur ons naar het zuiden van het eiland brengt.

Onderweg krijgen we een waterval aan informatie over ons heen waarvan we nog net het volgende wisten te onthouden.


Bel Ombre - Landschap achter het hotel

 
Mauritius ligt 855 km. ten oosten van Madagaskar en 1800 km. uit de kust van het Afrikaanse vasteland en is amper 2040 km≤ groot. Het behoort tot Afrika. Samen met Rťunion en Rodrigues vormt het de Mascarenen archipel. Het eiland bezit een 177 km. lange smalle kusstrook met daarachter een oprijzend laaggebergte en middenin een plateau van 600 m. hoog gevormd door lava en uitgedoofde kraters. In het binnenland gezegend met enkele rivieren, meren en watervallen. Bijna heel het eiland is omgeven door een koraalrif.
 


Bel Ombre - Uitzicht vanuit onze hotelkamer

Wanneer we in Bel Ombre aankomen bij Hotel Tamassa is het al een stuk na de middag. Het tijdsverschil met het thuisfront bedraagt 2 uur in de zomer en 3 in de winter.

Ondertussen zijn we ongeveer 24 uur onderweg.


Bel Ombre - Schitterende zonsondergang

Morgen vakantie!

 
 

Verder naar Souillac - Curepipe - Port Louis

 
 

 

Mauritius is 20,3 x kleiner
dan Nederland

1,3 miljoen inwoners

     


 


Dirk