Europa - ItaliŽ - Toscane

ItaliŽ - Toscane
Tekst: Charles Julien sr. - Foto's: Susan Koster en Caren Julien
Reistijd: mei 2004

 

 

     
Start ItaliŽStart ToscaneFlorenceLuccaMontalbinoSan GimignanoPisaVinciVolterraInfo Toscane
 
Als Nederbelg rijden we vanaf Luik, via de snelweg door de Ardennen naar Trier. Vandaar Manheim, Stuttgart tot Ulm, daar zuidwaarts richting Kempten en komen zo in Oostenrijk aan. Overweldigend landschap. Via de Fernpas kijken we met een links oog naar de Zugspitze en komen dan in Telfs, waar we overnachten.
 
We hebben gereserveerd in Gasthof Plattenhof,  zes km buiten Telfs, richting Innsbruck. Het is een eenvoudig hotelletje met eenvoudige keuken, maar o zo vriendelijke ontvangst en fraaie kamers met fantastisch uitzicht op de bergen.

De volgende dag komen Caren en Susan. Veel tijd om te feesten is er niet want om elf uur sluit de bar en is het sperstunde.

Een dag later via de Brennerpas, niet over de snelweg, naar Italië waar we wel de autostrada nemen. Het weer is heerlijk en de natuur is altijd weer even imposant voor laaglanders.

Rond een uur of vier hebben we de Apennijnen via vele tunnels verlaten en komen bij Florence in een rustiger heuvellandschap.

Plattenhof. Buitengewoon vriendelijk
Gasthof Plattenhof in Telfs - Tirol


We gaan bij Florence zuid westelijk en melden ons bij het gereserveerd onderkomen in een uitzonderlijk rustig plaatsje: Montalbino!


 


Charles sr.