Europa - Frankrijk - Provence - Orange en omgeving

Orange en omgeving
Tekst en foto's: Nico Boelrijk
Reistijd: mei - juni 2005

Frankrijk - Provence-Alpes-Côte d'Azur - Vaucluse

 

 

 

 
 

Zaterdag 28 mei 2005
Vandaag begint onze vakantie naar Frankrijk. Ons eerste doel vandaag is: aankomen in Beaune in het Novotel hotel. Om 6.00 uur staan we naast ons bed. Aankleden - de auto inpakken. We hebben een grote auto, KIA Carens, maar het blijkt dat je ook meer spulletjes meeneemt. Uiteindelijk heb je een auto vol. Ook de achterbank wordt geheel gevuld met vakantiespullen.
 

Om 7.15 uur wordt de motor van de auto gestart. Het navigatiesysteem in werking gesteld en afgesteld op Beaune. Alles staat op scherp en een vriendelijke Vlaamse vrouwenstem vertelt mij hoe wij de reis gaan aanvangen. We volgen haar adviezen in het begin ruimhartig op.

In Luik gaat het toch eventjes fout. We volgen de goede raad van onze vriendelijke Vlaamse vrouw niet op en zodoende gaan we via het centrum van Luik verder. Geen groot probleem. Het is rustig en uiteindelijk komen we weer op de goede doorgaande weg naar Frankrijk. Onderweg stoppen we enkele malen om de auto om benzine tot zich te laten nemen. Wij kunnen zelf ook even bijtanken met een heerlijk bakkie koffie.

Om 16.00 uur komen we bij ons hotel Novotel in Beaune aan. Een luxe hotel met alles er op en er aan. We verblijven op kamer 129 op de eerste etage. Een ruime kamer met zicht op het parkeerterrein. We hebben de omgeving van ons hotel verkend. Het blijkt dat er vele hotels in de directe omgeving staan.

Allen zijn omheind en zien er voortreffelijk uit. O.a. Ibis - Etap - BB-hotel. De prijs van deze hotels is aanmerkelijk goedkoper dan Novotel. Bij een volgende trip gaan we op internet hierop letten. ’s Avonds hebben we op het terras van ons hotel gegeten. Aansluitend aan het terras was het zwembad. Voor gezinnen met kinderen ideaal. De ouders kunnen rustig dineren en de kinderen kunnen zich vermaken in het zwembad. Het hotel is druk bezet.
 

Enkele nuttige informatie over onze reis. Na 200 km verlaten we Nederland bij Maastricht. Bij 319 km zijn we in Luxemburg. Bij 360 km rijden we Frankrijk binnen. Op het einde van onze eerste dag staat de kilometerstand op 747 km. Op de eerste dag hebben we enkele (3 stuks) opbrekingen op onze weg aangetroffen en wel tussen Luik en Luxemburg.

Zondag 29 mei 2005
Lekker uitgeslapen. Om 8.30 uur zitten we aan het ontbijt. Een lopend buffet met voor Franse begrippen lekkere dingen. Een eitje kan je zelf koken. Dit was een groot fiasco. Het water - waarin het eitje lag - was warm water, maar niet genoeg om het eitje tot een eitje te maken. Jammer. Uit de gesprekken om ons heen horen we dat er vele Engelsen hier verblijven. Bussen vol! Om 9.15 uur zitten we in de auto. Navigatiesysteem wordt ingesteld op het plaatsje Bolenne.


Santé


Ligt aan de tolweg. Totaal een rit van 378 km. Halverwege om 11.00 uur stoppen we voor de inwendige mens. Koffie met een lekker aardbeigebakje. Hierna verder richting Bolenne. Bij Bolenne gaan we van de tolweg af. Hierna gebruiken we de routebeschrijving van Vacansoleil. Werkt ook prima en om 13.00 uur staan we op de camping.

De receptie is gesloten. We maken gebruik van het terrasje op de camping. We nemen ieder een tapbiertje.
Smaakt voortreffelijk. Hier is lekker warm weer bij een temperatuur van 25 graden. Blijkt dat de campingbeheerster ook werkzaam is op het terras. We kunnen bij haar de sleutel ophalen en ons nieuw tijdelijk verblijf bewonderen. Onze sta-caravan ligt verscholen tussen de naaldbomen.
 


Onze stacaravan

Een verhoogd terras voor de caravan. Binnen ziet alles er schoon en ruim uit. De omgeving op de camping wordt bekeken. Een groot zwembad doet ons besluiten hierin een duik te nemen. Omkleden en daarna te water. Ondanks de lekkere temperatuur boven water moeten we toch eventjes langzaam zakken in het water. Eenmaal door is het water lekker en verfrissend.

Na een klein half uurtje houden we dit voor gezien en gaan we terug naar onze caravan. Hierna gaan we scrabbelen. Een gezellige bezigheid. We behalen 750 punten. Anneke heeft de meeste punten, maar het totaal mag er zijn. ’s Avonds gaan we uit eten op de camping.


Tijdens het etentje blijkt dat het vandaag Moederdag in Frankrijk is. Er is hiervoor zelfs een 4 gangen menu samengesteld. Dus wordt dit menu gekozen. Om 21.00 uur zijn we thuis bij de caravan en zitten we op de waranda. Het is heerlijk zacht warm weer. Een beetje keuvelen en om 22.30 uur liggen we plat.

Maandag 30 mei 2005

Vandaag een bewolkte ochtend. Zelfs een kleine spat wordt waargenomen. Eerst maar even brood halen. We ontbijten op zijn Frans. We gaan eerst maar even lopen.
 

Belangrijk nieuws over de radio. Het referendum is in Frankrijk met NEE beantwoord. Geen grondwet voor de EU.  55% was tegen de grondwet. Een grote tegenslag voor Chirac. Voor Chirac vind ik niet erg, maar het is niet goed voor de EU. Wat zal Nederland a.s. woensdag doen. We wachten maar af.

Wij zullen in ieder geval niet stemmen. Wij zitten in het buitenland.

Nu weer over naar de werkelijkheid. Inmiddels hebben we ontbeten en gaan we wandelen. We hebben zo'n vijf kwartier gewandeld in de directe omgeving van de camping. We hebben gelopen over de D 74 en retour.


Orange - Arc de Triomphe


Thuis gekomen hebben we een lekker bakkie koffie gezet en gedronken. Het is bewolkt weer. We besluiten vandaag naar Orange te gaan. Orange is een oud Romeins plaatsje. Bij binnenkomst van het plaatsje staat een grote triomfboog uit de Romeinse tijd.
 


Orange - Amphitheater

In de binnenstad staat een groot amphitheater eveneens uit de Romeinstijd. Een indrukkend theater waarbij je je zelf als een nietig mens ervaart. Vele toeristen uit verschillende landen zijn hier neergestreken. Bij het betreden van dit theater krijg je een mobiele gids mee. Op dit toestel wordt duidelijk uiteengezet wanneer, voor wie en welke activiteiten zich hier hebben afgespeeld. Vele digitale foto’s zijn hier gemaakt, zodat ook thuis dit bouwwerk kan worden bekeken.

Hier lopen we door de binnenstad van dit stadje en bewonderen al het schoons dat zich hier een plaats heeft verschaft. De klok staat op 13.30 uur en beginnen we trek te krijgen in maagvullend etenswaar. We strijken neer op ter plaatse aanwezige terrasstoelen en laten de lunch ons smaken.


Met een volle maag wordt de terugreis naar de camping begonnen. Onderweg doen we onze boodschappen in een supermarkt. Thuis gekomen spelen we een potje scrabble. Anneke is hier erg goed in. Samen hebben we toch nog zo’n 750 punten.
 

De klok geeft 17.15 uur aan en drinken we op elkaars gezondheid. Anneke zorgt voor het eten. Het is Hollandse kost. Aardappelen, spinazie en een karbonade. Het smaakt voortreffelijk. De afwas is voor mijn rekening. Tot 21.00 uur zitten we op ons terras te lezen en om 22.30 uur is het bedtijd.

Dinsdag 31 mei 2005

Het is 8.00 uur. Spontaan uit bed. Theezetten, brood halen en ontbijten op het terras. Een eitje er bij, toch wel iets apart. Vandaag gaan we eerst naar de markt. De markt in Mordragon. Modragon ligt op ongeveer op 4 km van ons vandaan. Het is een klein dorpje en ook een klein marktje.

Eigenlijk is het woord markt een te groot woord voor het geheel. Drie verrijdbare kramen. Met in hoofdzaak groenten, vis en snacks.


Orange


Een klein rondje door het dorp gelopen en we besluiten naar Pont Saint Esprit te gaan. Een klein plaatsje langs de Rhône. De eerste indruk is een  mooi oud plaatsje. We gaan over een oude Romeinse stenen brug. In de verte ligt een kerk op een plateau.
 


Pont Saint Esprit

De auto wordt eventjes buiten de binnenstad geparkeerd.

We lopen door het plaatsje. Vele gezellige winkeltjes. Hier kopen we enkele aanzichtkaarten voor de kleinkinderen. Via een winkelstraat belanden we langs de Rhône. Een muur langs de Rhône zorgt voor droge voeten. Nu ligt de Rhône er rustig bij. In het voorjaar kan de Rhône een woeste rivier zijn. We lopen over de muur langs de Rhône.

We hebben een mooi zicht over het water en zicht op de stenen brug. Aan de andere ligt een stenen trap, die naar het plateau leidt. Anneke heeft problemen met het lopen over de stenen muur. Het stenen muurtje is smal en durft niet verder te lopen. Ik geef haar de helpende hand en zo komt ze op een veilige plek op het straatniveau. Via de stenen trap gaan we naar het plateau.


Kerkje in Pont Saint Esprit


Hier staat een oude Romaanse kerk. Via allerlei straatjes komen we weer terug bij onze auto. Het is nog vroeg. We gaan naar Vaison la Romaine. Het plaatsje ligt ongeveer 35 km van onze camping verwijderd. We rijden over een vrijwel vlak terrein hier naar toe
 


Vaison la Romaine

De laatste paar kilometers gaan we klimmen en tegen de heuvel ligt Vaison la Romaine. Het is een oud plaatsje en we treffen het. Hier is een grote markt, waar van alles te koop is. De markt is een aaneengeschakeld lint van kraampjes dwars door de binnenstad van dit plaatsje. Kleding, snuisterijen en hebbedingetjes zijn hier in groten getale aanwezig. Vele toeristen staan zich hier te vergapen aan deze grote markt. Alles is hier geprijsd voor de toerist, dus duur!!! We blijven niet achter en kopen een zestal onderzet-kleedjes en een tafelkleed.Hierna strijken we neer in een achteraf restaurantje.

Het is lekker warm weer.


Brug bij Vaison la Romaine


De mistral waait nog steeds door het Rhône-dal. Op het terras van het restaurant zitten we uit de wind. We bestellen voor ons een sandwich. Hij smaakt voortreffelijk. Uiteraard wordt het geheel weggewerkt met een koel glas wijn cq. een bier.
 
Nog een kleine wandeling door het plaatsje. Om 13.00 uur breken de marktkooplui de markt af. Einde markt. We gaan naar huis. Via Orange. Bij Serignan nemen we een weg binnendoor D 43, hierna een klein stukje de 975 en dan bij Uchaux de D 74. Om 14.00 uur zijn we thuis en genieten op het terras van onze drankjes. De zon schijnt krachtig en op het terras zitten we uit de wind. De mistral is nog steeds werkzaam. ’s Avonds een rondje lopen over de camping. Men is nog druk bezig om alles voor het hoogseizoen klaar te krijgen.

Woensdag 1 juni 2005  

Vandaag gaat Nederland stemmen voor of tegen de grondwet van de EU. De vooruitzichten zijn dat de NEE-stemmers de overhand zullen hebben. We wachten maar af.


Het blijft warm... ondanks de mistral


Vandaag om 8.00 uur uit bed. Brood halen en ontbijten. Het is warm weer met de mistral in ons gebied. We besluiten vandaag naar Avignon te gaan. Om 10.00 uur zitten we in de auto op weg naar Avignon.
 


Pont d'Avignon

Ons navigatiesysteem staat aan en wijst ons de weg. Alles verloopt volgens plan. In Orange is er enig oponthoud. Na een klein half uurtje zijn we door Orange. Bij binnenkomst van Avignon rijden we langs de Rhône over een oude weg. We passeren de half afgebouwde brug Pont d’Avignon.

We parkeren de auto in een parkeergarage Porte de l’Oulle. We lopen langs de Rhône in de richting van Pont d’Avignon  Hier lopen we op de ommuring van de stad. We hebben een prachtig uitzicht over de Rhône en niet op de laatste plaats op de Pont d’Avignon. We lopen verder omhoog een staan op een plateau. Hier ligt een wandelpark Rocher des Doms.


We lopen verder door het park en komen aan bij het Palais des Papes. Het is meer een burcht dan een mooi paleis. Het is groot en indrukwekkend en je voelt je klein worden in deze omgeving. Op het plein voor het paleis nemen we plaats op het terras en bestellen een kop koffie. Het is heerlijk zonnig weer. De koffie smaakt perfect en de prijs voor deze koffie is schandalig hoog: € 8.50. Enfin geen gezeur - we zijn  op vakantie. We lopen hierna de binnenstad in. Langs mooie en belangrijke gebouwen. Zoals Hotel de Ville aan de Place de l'Horloge. Ondertussen worden de winkels bekeken. Opvallend veel schoenenzaken.
 


Rhône bij Avignon

Om 13.30 uur houden we Avignon voor gezien en gaan op huis aan. In de nabijheid van Orange gaan we boodschappen doen. In Carrefour. Hier lunchen we. Alles verloopt prima. De boodschappen worden achter in de auto gelegd. Om 16.00 uur staan we op de camping. Eerst een potje scrabble. Ik moet mijn meerder in Anneke erkennen. Zij is werkelijk heel goed.

Tegen de avond maken we een plan voor onze nieuwe locatie aan de Loire. Met is ons navigatiesysteem kunnen we misschien onze nieuwe locatie invoeren.


Avignon - Bisschoppelijk paleis


Direct aan de slag! Waar is mijn display van het navigatiesysteem gebleven? Niet in mijn rugzak, niet in de auto, zoek dus!!! Nee zegt Anneke. Je kunt niet zoeken. Dus gaat zij op onderzoek uit. Ook zij komt met de boodschap terug - niet te vinden. Geen display te vinden. Alles wordt terug beredeneerd en er is maar één conclusie - ik ben de display kwijt geraakt in de parkeergarage van Avignon. Een kleine kans dat we hem terugvinden. Vanavond niet meer aan denken. Morgen zien we wel.

Donderdag 2 juni 2005
Nieuwsberichten. Nederland heeft massaal NEE tegen de grondwet van de EU gestemd. 61% was tegen. Een klap in het gezicht voor het kabinet. Het referendum is niet doorslag gevend, maar het kabinet kan hier niet omheen. Het NEE-stemmen is niet direct tegen de grondwet op zich, maar meer stemmen tegen de snelheid van afhandeling van dit onderwerp.
 
De kiezers zijn niet voldoende en tijdig geïnformeerd en voelen zich bedot. Enfin, de tijd zal het leren, welke consequenties dit heeft voor het politieke leven in Den Haag. Nu weer terug naar de werkelijkheid van alle dag.

Ik ben mijn display kwijt. We besluiten vandaag direct naar de parkeergarage in Avignon te rijden. Ik heb een tekst met de omschrijving van de display en mijn parkeervak in de garage in het Frans beschreven.

Met deze tekst stap ik naar de receptie van de parkeergarage. De receptie bestaat uit een glazen werkruimte en een vriendelijke parkeerwachterman staat mij via een afgesloten glazen loket te woord. Ik schuif de brief met tekst naar hem toe en wacht enigszins gespannen zijn reactie af. De parkeerwachter verzoekt mij binnen in de receptieruimte te komen. De zenuwen gieren door mijn lijf en kijk gespannen naar de man. Hij grijpt in een vakje naast zijn bureau en ik zie een mij bekend zwart etui te voorschijn komen. Hij doet het etui open - en ja - hierin zit mijn display. Hij haalt de display te voorschijn en laat de beschadiging van de display
zien. Kennelijk heeft een auto over het etui gereden, waardoor de display enigszins is beschadigd.

Ik had de man wel willen zoenen, maar dit is niet direct een omstandigheid waar de man dit op prijs zou stellen. Dus houd ik het op een brede grijns en bedankt hem in mijn beste Frans voor het vinden van mijn display. Ik vraag of er nog kosten aan dit zoekwerk zijn verbonden, maar hierop wordt ontkennend geantwoord.


Avignon


Ik overhandig hem een briefje van € 10 voor de koffiepot!!! Hierna loop ik glimmend van blijdschap terug naar de auto. Anneke kijkt gespannen naar mijn aankomst uit en aan haar gezichtsuitdrukking kan ik afleiden, dat zij  ook dodelijk nieuwsgierig is of de display is gevonden. Triomfantelijk toon ik haar het etui met de display.
 


Pont d'Avignon

Even later wordt de display geïnstalleerd in het radiotoestel en dan blijkt dat het radiogedeelte werkt. Hierna wordt het navigatiesysteem ingesteld op de plaats Mornas. De route wordt geactiveerd en even later horen wij de vriendelijke stem van de Vlaamse juffrouw met de tekst: De route wordt geactiveerd. Hierna gaan we terug naar de camping.

Inmiddels is het 10.00 uur. Onderweg hebben we broodjes gekocht en drinken we koffie. We besluiten na de koffie te gaan fietsen. Fietsen langs de Rhône.

Even buiten Mornas op de N7 hebben we de Rhône gezien.


De fietsen worden op de auto geplaatst. Broodjes en water mee, daar gaan we. Na een klein kwartiertje staat de auto geparkeerd nabij de brug van de Rhône. Fietsen worden geïnspecteerd voor vertrek. We besluiten eerst over de brug aan de linkerkant van de Rhône te gaan rijden. 'n Grindpad loopt langs de Rhône.
 

In het begin is het grindpad lastig te berijden, maar even verder op gaat dit grindpad over in een asfaltweg. Om op deze asfaltweg te komen, moesten we wel eerst tussen een paar rotsblokken manoeuvreren. We fietsen heerlijk rustig met een koel briesje in de rug langs de Rhône.

Het is warm zonnig weer - wat wil je nog meer.We fietsen in de richting van Marseille (dit als richtingaanduiding). Een enkele boot / plezierjacht komen we tegen. De Rhône is hier een brede rivier. Na 5 kilometer loop dit pad dood. Dus worden de fietsen in zijn retour gezet en gaan we terug naar ons uitgangspunt. Hier blijkt dat we ook de andere kant op kunnen rijden, dus daar gaan we.


Na 7 km komt ook aan deze weg een eind. We stuiten op een groot sluizencomplex. Het is het half één en besluiten hier de lunch te gaan gebruiken. Na de lunch rijden we over het sluizencomplex en rijden aan de andere kant van de Rhône richting uitgangspunt. Bij de eerst volgende brug (Bolenne) gaan we weer aan de andere kant oftewel de tegenovergestelde richting van de heenreis. Na 24 kilometer zijn we weer terug op ons uitgangspunt.
 


 Vaucluse

De fietsen gaan weer op de auto en rijden terug naar de camping.Op de camping gaan we zwemmen. Het zwemwater is nog steeds nat en niet verwarmd. Geen gezeur - langzaam gaan we te water en na enkele zwemslagen voelen we ons gelukkig. Het zweet van de fietstocht laten we achter in de zweminrichting. Tijdens het zwemmen is de reinigingsrobot van het zwembad druk in de weer om alles weer okselfris te krijgen. Na een klein half kwartiertje waterpoelen in het zwembad laten we ons opdrogen op de ter plaatse aanwezige ligstoelen.

Hierna naar huis voor ons noodzakelijke potje scrabble. Wederom moet ik mijn meerdere erkennen in Anneke. Het is een gezellig spelletje. Ons score is vandaag 800 punten - niet slecht - al zeg ik het zelf!!!

’s Avonds gaan we uit eten op de camping, oftewel in het restaurant.

We zijn de eerste gasten en er is een tafel voor twee gedekt. Het kan niet mooier. De vriendelijke serveerster begroet ons met een Bonsoir en vraagt of we iets willen drinken. We bestellen een wijntje en een biertje. Het wordt al drukker in de tent. Een man en vrouw komen ons versterken in het restaurant. Ze hebben geen keus. Er is nog alleen een gedekte tafel voor 4 personen. De wijn en het biertje worden geserveerd en de menukaart wordt aangereikt. We kiezen voor ene entrecote en een karbonade. De karbonade wordt nog eenmaal teruggebracht, omdat hij van binnen te rauw is.

Hierna is alles prima voor elkaar. Lekker gezellig getafeld. Een ijsje toe - wat wil je nog meer! We telefoneren naar het thuisfront in Ede. Helaas niet te bereiken. Een andere keer beter.
 
Vrijdag 3 juni 2005
We staan om even over 8 uur op. Voor ons doen aan de late kant. Ontbijten en tijdens het ontbijt besluiten we vandaag naar Carpentras te gaan. Een oud gezellig plaatsje even onder Orange - links van Avignon. We rijden over de binnenweg. Erg gezellig. Het is zonnig warm weer. Na een klein uurtje hebben we een parkeerplaatsje, even buiten het centrum, gevonden (Clovis Hugues). De binnenstad is vlakbij. Er is markt. Een grote markt door het hele plaatsje. Veel spullen voor de toeristen.
 


Carpentras - Stadspoort

Het is gezellig druk. We lopen over de markt. Smalle straatjes met vele kramen. Ook is hier een overdekte Passage. Lijkt ene beetje op de Passage in Den Haag.

Op een gezellig pleintje strijken we neer en genieten van onze drankjes. Ook hier een gezellige drukte van winkelende mensen. Kinderen vermaken zich met het spelen tussen de tafeltjes.

Hierna (2 uur verder) gaan we naar het plaatsje Bedarrides. Hier zou een Romaanse brug met drie bogen zijn, die de Ouveze overspant. Nooit gevonden, maar bij een volgend bezoek gaan we dit nog eens over doen. Hierna via de binnenwegen naar huis. Om 15.00 uur thuis!


Carpentras - Hotel de Ville


Het scrabblespel wordt tevoorschijn gehaald en spelen maar! Ik ben vandaag de gelukkige winnaar. Helaas het aantal punten was niet direct om over naar huis te schrijven. Dus doen we dit ook maar niet. 700 Punten. ’s Avonds heerlijk gegeten. Anneke heeft heerlijk gekookt. Spinazie in een omelet gerold. Gebakken aardappelen met komkommer en tomaten. Als toetje: aardbeien met meloen. Wat wil je nog meer.

Zaterdag 4 juni 2005    

De laatste dag van ons verblijf in Vaucluse. Er hangt een sluier bewolking boven ons hoofd, maar de zon kan er wel doorheen schijnen. We besluiten eerst te gaan fietsen. We fietsen over de D 74 naar Huchaux. Tussentijds pakken we een afslag naar links, zonder een plaatsaanduiding. Dit komt ons duur te staan, want de weg loopt dood tegen een riante villa.
 


Typische open kerktoren om de mistral "door te laten"

Dus terug naar de tweesprong en nu nemen we de weg naar Huchaux. Dit is een gehucht met een stadhuis, postkantoor en een cafetaria.

Terug gaan we over de D11, maar dat wordt een zware klim, dus nemen we dezelfde weg terug over de D 74. Alles bij elkaar hebben we 17 km gefietst. Thuis koffie gedronken en daarna boodschappen doen bij Intermarche bij Orange.

Voordat we boodschappen gaan doen, bezoeken we eerst het plaatsje, waar we verblijven. Het is een oud historisch plaatsje. Nauwe straatjes met oude gebouwen. Niet direct iets om lang te verblijven. Na een uitgebreide lunch (eitje, knakworstjes, yoghurt en een heerlijke baguette van de bakker) gaan we de spulletjes bij elkaar zoeken


Auto wordt ingeladen en de caravan een beetje aan kant gemaakt. We zijn  aardig bezweet en is een sprong in het zwembad wel op zijn plaats. Voor een sprong moet gelezen worden - het te water gaan in een rustig tempo. Eventjes wennen, maar dan heb je ook wel iets. Inderdaad het water is nat! Inmiddels heeft de zon de ergste kou uit het water gehaald. Na een klein kwartiertje klimmen we aan de kant. Afdrogen en terug naar onze caravan.
 

Het is tijd voor een potje scrabble. Na een uurtje zijn de letters op het bord gelegd en hebben we samen ruim 850 punten gehaald. Anneke heeft de meeste punten - 450. Ik kom niet verder dan 398 punten. Voor mij - als beginneling - vind ik dit niet slecht.

’s Avonds nog even gegeten in het restaurant.

De bedoeling was een pizza eten, maar ter plaatse zijn we toch voor het dagmenu gegaan. Vooraf salade met tomaten, hoofdgerecht courgette met patat en kip. Als toetje chocolade mousse.De auto is ingepakt. ’s Avonds nog een glaasje op ons terras leeg gedronken.

 
Zondag 5 juni 2005
Vroeg uit de veren. Het is 06.30 uur. Restant van onze spullen wordt in de auto geplaatst. Een licht ontbijt naar binnen gewerkt. Caravan is schoongemaakt. De caravan is door ene ringetje te halen. Om 8.00 uur staan we bij de receptie en nemen we afscheid van de bazin van de camping. Een vriendelijke mevrouw (van plm. 40 jaar).

Het was een mooie camping. Ruime plaatsen. Gelegen tussen de dennenbomen. Het personeel was vriendelijk en behulpzaam. Het restaurant was schoon en de bediening was vriendelijk, behulpzaam en had oog voor gezelligheid. Het zwembad was groots opgezet. 3 Baden met glijbanen. Diepbad van 0.85 - 2.85 meter. Bij een kilometerstand van 1571 km vertrekken we van deze camping.
 

We vertrekken naar de Loire


Nico