Homepage

Botswana en NamibiŽ
Tekst en foto's: Maud Koenders
Reistijd: september 2006

 

 
 

 

 

     

Start Botswana

Op weg naar Botswana

Moremi

Xwaraga

Chobe

 
NamibiŽ

 

Na vijf jaar moest het er toch maar eens van komen. We gaan weer terug naar NamibiŽ. Een van de mooiste landen die we ooit gezien hebben.
Destijds vonden we (grofweg) het noorden van NamibiŽ mooier dan het zuiden maar de Caprivistrook was toen niet toegankelijk. Dus die willen we ook graag bekijken. Ook willen we graag wat dieper Kaokoland in.
En het noorden van NamibiŽ is goed te combineren met de belangrijke wildparken van Botswana. In tegenstelling tot het grootste deel van NamibiŽ heb je in Botswana zeker een 4WD nodig, dus vonden wij het een goed idee om Botswana te combineren met wat gebieden in NamibiŽ waar je ook een 4WD nodig hebt.
 

 
Omdat we een auto met daktent te duur vonden huurden we in eerste instantie een 4WD bij Avis.
We waren van plan om zoveel mogelijk kampeerspullen mee te nemen. Daarom kozen we LTU. Bij hen mag je de meeste handbagage meenemen en met een LTU card 30kg per persoon plus een tent.

Maar in juli daalde de Zuid-Afrikaanse Rand ineens heel sterk. Daarom konden we toen veel goedkoper een 4WD kampeerauto met daktent huren bij Coastal Car Hire en annuleerden we de Avis-auto.
 
Het begin in Botswana was niet zo makkelijk. Het zat ons de eerste dagen nogal tegen. We gooiden zelfs onze planning om en lieten wat reserveringen schieten.
Maar daarna werd het een prachtige reis met veel wild, aparte ontmoetingen en schitterende landschappen.
Helaas wederom geen cheeta's maar met achttien leeuwen en drie luipaarden mopperen wij helemaal niet.
 

Naar ons reisverslag


 


 

printversie

211.16.05.07