Oceanië - Australië - Rondreis Pasca - Lancelin - Cervantes - Norcia

Lancelin - Cervantes - Norcia
Tekst en foto's: Pasca Nabben
Reistijd: maart - april 2009

Australië - West Australië

 

     
 


Ons rijdende huis - Links rijden - Lancelin
 

24/32009 - Op tijd op, vroeg ontbijt, spullen pakken en op weg naar Apollo! De taxichauffeur heeft nog nooit van het verhuurbedrijf gehoord en wij hopen maar dat dat geen slecht teken is. Apollo ligt een half uurtje buiten Perth en uiteindelijk heeft de chauffeur het zo gevonden.
 
Bij Apollo worden we te woord gestaan door een kauwgomkauwende dame die ons een contract laat doorlezen van 4 pagina’s. Nadat we getekend hebben en onze gegevens in de computer zijn ingevoerd krijgen we te horen dat de 3 persoonscamper die we besteld hebben (3-berth) niet aanwezig is... maar, geen nood, ze geven ons een upgrade naar een duurdere camper namelijk een 6 persoons!

Moeten we hier blij mee zijn? Dit is voor ons de eerste keer in een camper, de eerste keer links rijden en dan met zo’n gevaarte... nou we zullen wel zien. We krijgen nog een introductiefilm te zien en dan zal een andere medewerkster ons bij de camper de nodige uitleg geven.

Op het parkeerterrein van Apollo staan diverse campers in allerlei soorten en maten, een groot gevaarte sluit de rij. Voor wie zou die nou zijn? Juist!


Ons huisje!


Nadat we de uitleg hebben aangehoord, worden de sleutels overhandigd en wordt ons een prettige reis toegewenst. Nou daar gaan we dan. Eerst maar langs de supermarkt en de koelkast vullen. Het is wel even wennen hoor, links rijden, opletten, en dat met 8 meter camper.
 


Op weg naar Lancelin

De winkel is zo gevonden en nadat we de nodige spullen hebben ingekocht vervolgen we onze weg, richting Lancelin ten noorden van Perth.

Om Perth uit te komen kost ons nog even moeite, maar na een keer “goed” fout te zijn gereden zitten we op de goede weg. De route naar Lancelin is vlak en loopt langs de kust.

We krijgen er echt schik in en stoppen een paar keer onderweg, gewoon omdat dat leuk is en we tijd genoeg hebben.


In Lancelin gaan we op zoek naar onze eerste camping, we vinden er een pal in de duinen: Lancelin Campground $30,- met power. We worden erg vriendelijk te woord gestaan en krijgen een leuke plek toegewezen. Nou dan eerst maar eens de spullen een vaste plek geven, kopje koffie zetten, luifel naar beneden en lekker genieten.
 
Toch wel fijn zo’n grote camper, we maken ons bed op achter in de camper en dat kan daar de hele reis blijven.

De rugzakken en andere spulletjes die we niet meer direct nodig hebben kunnen we kwijt op het bovenste bed in de alkoof (of noemen ze dat niet zo bij een camper?). Voordeel is dat we van alles 6 stuks hebben, 6 handdoeken, borden, kommetjes, voldoende lakens enz.

Helaas “maar” 2 buitenstoelen waarvan we er één al binnen 3 dagen slopen. We maken nog een wandelingetje over het strand, de zee is prachtig en de zonsondergang fantastisch! Vandaag gereden km: 147.


Het strand van Lancelin


Cervantes - Nambung NP - Heel veel kalkstenen pilaren
 

25/3/2009 - Als we opstaan is het nog donker buiten, we hebben goed geslapen voor onze eerste nacht in de camper. Kopje koffie gezet en wachten tot de zon opkomt. Vannacht heeft het even geregend maar het belooft weer een stralende dag te worden.
 


Op weg naar Cervantes - Leuke ontbijtplek!

Om 07.45 uur rijden we weg uit Lancelin en gaan op weg naar Cervantes. De route is prachtig en we genieten met volle teugen. Onderweg maken we een stop voor ons ontbijt, we vinden een mooi schaduwrijk plekje bij een riviertje. Na een half uur zijn we weer op weg.

We besluiten eerst naar Cervantes te rijden voordat we naar de Pinnacles gaan. Cervantes is een dorpje wat op dit vroege uur wel uitgestorven lijkt, maar gelukkig is de supermarkt al open. Cervantes ligt ± 17 km van het Nambung NP waar de Pinnacles liggen.

We doen onze inkopen en kijken wat rond in het dorp maar daar zijn we snel mee klaar. We gaan op weg naar de Pinnacles, de route is prachtig, rechts van ons bevinden zich helderwitte duinen en links van ons ziet het er vlak en droog uit met hier en daar een toef groen.

Hier zien we de eerste bordjes waarop staat dat er zich in dit gebied kangoeroes en emoe’s bevinden, uiteraard hebben wij onze snelheid al aangepast. We parkeren de camper en wandelen naar de Pinnacles. Daar aangekomen is het zo ontzettend mooi, wat een prachtig gezicht.
 


Naar de Pinnacles

Geel woestijnzand wat afsteekt tegen de helderblauwe lucht en overal Pinnacles, het hele gebied is veel groter dan we hadden verwacht.

We maken een wandeling en genieten van al het moois om ons heen. Ook hier is het ontzettend rustig.

De Pinnacles zijn gelegen in het Nambung National Park, ten noorden van Perth.


Heel bijzonder gebied


Je kunt dit gebied het beste omschrijven als een zanderig woestijnachtig stoppelveld van duizenden kalkstenen pilaren en naalden die soms wel 5 meter hoog zijn.
 


Cervantes - De Pinnacles

De vroege Hollandse zeevaarders geloofden in eerste instantie dat ze hier te maken hadden met een ruïne van een stad. Later kregen ze door dat het pilaren van fossiele plantenresten zijn.

We rijden terug naar Cervantes en zoeken een camping, het wordt Cervantes Pinnacles Caravan Park, $30,- met power pal aan het strand.


Cervantes - Pinnacles Caravan Park


We maken nog een strandwandeling, waarbij we reuze grote kwallen op het strand zien.  Vandaag een warme dag, in de avond koelt het behoorlijk af. Gereden km: 240.


Cervantes - Landelijke route - "Wild West" York
 

26/3/2009 - Vandaag staat de route Cervantes - York op het “programma”. Om 07.40 uur rijden we, nadat we getankt hebben, weg uit Cervantes. Ons eerste doel is Moora, we besluiten de alternatieve, oftewel de toeristische route te rijden, veel leuker en op deze manier komen we door allerlei kleine dorpjes en gehuchtjes.
 

We laten de zee achter ons en rijden het binnenland in. Na Moora volgt Walebing. De omgeving is wederom prachtig, licht glooiende heuvels met veel heiplantjes en struiken.

Na Walebing vervolgen we onze route naar New Norcia. We zien veel akkerland en overal vliegen kaketoes, dit keer geen witte maar licht roze. Om 10.45 uur komen we aan in New Norcia en hebben eerst een verlaat ontbijtje.

New Norcia heeft maar één parkeerplaats en deze is erg ongezellig, net langs de doorgaande weg gelegen, dus ontbijten we in de camper ipv. in het zonnetje.


Kerkje in Norcia


De kerk met Spaanse/Portugese invloeden en olijfboomgaard zijn mooi om te zien, maar verder kan het plaatsje New Norcia ons weinig bekoren, al maakt het wel een heel serene indruk. We rijden verder via Bindoon om van daar uit de afslag te nemen naar Toodyay.
 
Veel weilanden in deze omgeving met koeien en schapen, af en toe een brievenbus langs de kant van de weg maar geen boerderij of woning te zien.

Toodyay is tot onze verrassing een erg leuke plaats, winkeltjes en een mooi park. We vragen in het plaatselijke café of we op de goede weg zitten naar York. De dame in kwestie heeft hele verhalen en blijft maar praten. Achteraf legt ze de route zo gedetailleerd uit dat we via Northam zo naar York rijden!

York is geweldig, één brede straat loopt door het stadje en aan weerszijde bevinden zich historische gebouwen die uit winkeltjes bestaan. We hebben het idee in een Wild Western stadje aangekomen te zijn. We parkeren de camper pal naast de historische Town Hall en informeren bij het Information point, welke zich in de Town Hall bevindt, naar een camping. York heeft één caravan park dus de keus is snel gemaakt. Het is echt een plattelands camping, klein,  gemoedelijk en zo ontzettend leuk!


Historisch gebouw in York - Town Hall


Het ligt aan de voet van Mount Bakewell. De camping heeft zelfs een klein zwembadje en daar maken wij in de middag gebruik van. Vandaag een warme dag en zelfs in de avond koelt het niet af. We krijgen een mooi schaduwrijk plekje toegewezen. Ook hier is het weer erg rustig. Camping: York Caravan Park, $27,- met power. Gereden km: 300.
 


Verder naar Hyden - Coolgardie - Norseman


 


Pasca