AziŽ - IndonesiŽ - Molukken

Molukken
Tekst en foto's: Marina Snaaijer
Reistijd: februari 2007

IndonesiŽ

 

     
 

We reizen via Singapore naar Sulawesi.
Verder naar de Molukken Eilanden: Ternate, Tidore, Ambon, Sawai, Bandaneira en Saparua.
En genieten een weekje na op Bali.


Singapore en Colonial Tour
Zondag 28-01-2007


We gaan weer naar IndonesiŽ, dit land blijft voor ons een enorme aantrekkingskracht hebben, natuurlijk vanwege de warmte, maar ook het eten, de vriendelijkheid en de natuur in zijn vele variaties. We hebben dit keer gekozen voor de Molukken, met name de eilanden Ternate, Tidore, Ambon, Ceram, Saparua en Bandaneira. We hebben geboekt bij vanwege de 2 vorige goede ervaringen.

Door Ivar en Yoran naar Amsterdam Schiphol gebracht en daar nog even koffie gedronken. Keurig op tijd 11.15 uur vertrokken met Singapore Airlines en na de gebruikelijke 12 uur in Singapore geland.


Rivier Cruise Singapore
Maandag 29-01-2007
 
Inmiddels is het dus al weer 29 januari en hebben we 8 uur vrij tot de vervolgvlucht naar Manado (Sulawesi). Daarom hebben we gebruik gemaakt van de gratis City Trip. Het was zeer de moeite waard, al hebben we van de City Singapore niet veel gezien. We reden langs prima wegen met prachtig onderhouden parkachtige bermen met een grote diversiteit aan palmbomen en mooie exotische bloemen. Er is hier de laatste jaren een grote hoeveelheid wolkenkrabbers uit de grond gestampt.

We gingen naar de rivier voor een korte River Cruise. Dat was genieten. Vooral dat weer, stralend, en dat we gisteren nog liepen te kleumen is al bijna niet meer voor te stellen.

 

Om 15.20 uur gaan we weer opstijgen en tot die tijd vermaken we ons op deze prachtige luchthaven (waarschijnlijk wel de mooiste van de wereld). Overal orchideeŽn, super veel winkels en als je geen zin meer hebt heerlijke stoelen om uit te rusten. Er staan hier en daar apparaten om je voeten en enkels te masseren. Een sensatie en best lekker voor die enigszins opgezwollen voetjes. Wat ze toch al niet verzinnen om ons in de watten te leggen!
 


Singapore


Frans en Marina

Om 15.20 vertrekken we weer met Silk Airlines naar Manado op Sulawesi. De vlucht was deze keer wat onrustiger, we vlogen via een tamelijk hobbelige weg (turbulentie). Op een onverwachts moment rolde er een stewardess door het gangpad, het vrouwtje naast me ging in paniek met haar handjes in de lucht en riep om haar moeder. Wij waren niet bang en ook niet te misselijk en waren het bij aankomst al snel vergeten.
 


Overzicht
 

 

Verder naar Manado en Bunaken


 
Marina